A képen balról jobbra: Matesz Péter, Mateszné Pállai Erzsébet, Mészáros József, Csuka János, Demjénné Lerch Erika, Demjén László

Cégtörténet

Az Ad-Vesz Kereskedelmi Bt. 1989. március 1-jén alakult.
Akkoriban nagyon kétséges volt még az induló magánvállalkozások életképessége, de már látszott, hogy a magyar gazdaság a magántulajdon irányába mozdul el.
A céget Demjénné Lerch Erika vezette, ő felelt a logisztikai és adminisztratív feladatokért; Demjén László és Matesz Péter kereskedelmi tanácsadóként segítették aktívan a cég tevékenységét.
A Bt. egyetlen beszállító, a Ricoh egészségügyi termékeit értékesítette egy IFA teherautóval.

 

Az Ad-Vesz Kereskedelmi Kft. 1991. február 15-én alakult meg, az Ad-Vesz Kereskedelmi Bt. általános jogutódjaként. Demjénné Lerch Erika és Matesz Péter ügyvezetők irányítása alatt folyt a tevékenység, 1992-ben csatlakozott Demjén László – szintén ügyvezetőként -, majd 1997-ben Mateszné Pállai Erzsébet vette kézbe az egyre dinamikusabban fejlődő Kft. munkaügyi- és adózási tevékenységeit.

Fentiek alapján kétség kívül megállapítható, hogy egy családias kisvállalkozás kezdte szárnyait bontogatni, mely attitűd a mai napig is alapjaiban határozza meg a cég működését.

A Kft. megalakulásának első éveiben az üzleti célkitűzéseknél döntő súllyal figyelembe kellett venni azt, hogy a térség állami tulajdonban lévő nagykereskedelmi és kiskereskedelmi vállalatainak a privatizációja zajlott, fokozatosan megszűnt a kiskereskedelmi hálózat úgynevezett központosított áruelosztása. A fenti körülmények alapján a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy a háztartási vegyi áru termékcsoporton belül főleg tisztító- és mosószerek nagykereskedelmi forgalmazását fogják végezni. Az évenként képződött nyereséget a tulajdonosok a cég fejlesztésére fordították. A korábban bérelt nagykereskedelmi raktár helyett 1999-ben saját telephelyet vásároltak, amely raktárhelyiségből és irodahelyiségből áll, s a mai napig a cég székhelye. A kiszállításhoz használt teherautók bérelt flottáját is fokozatosan saját tulajdonú tehergépkocsik váltották fel.

Az Ad-Vesz Kereskedelmi Zrt. 2018. november 1-jén alakult a Kft. teljeskörű jogutódjaként, melyet a tulajdonosi szerkezet változása indokolt.
A cég irányítását többségi tulajdonosként Mészáros József és Csuka János vette át, részvényesként a cég tulajdonosa maradt a Demjén és Matesz család.
Részvénytársaságunk jelenleg 44 főt foglalkoztat.
Fő tevékenységi kör továbbra is a háztartási vegyiáru- és kozmetikai termékek nagykereskedelme, emellett bizonyos tartós élelmiszer termékek és háztartási papíráruk is szerepelnek a forgalmazott termékek listáján.
Célunk továbbra is az, hogy a régió meghatározó szereplői maradjunk és országosan is sikerre vezessük a céget.
Az Ad-Vesz cég Kft-ként immáron több éve szereplője volt Borsod-Abaúj-Zemplén megye TOP 100-as vállalati listájának, 2018-ban az előző évi adatok tükrében nettó árbevétel alapján az 53. helyen szerepelt. Munkánkkal arra törekszünk, hogy immáron részvénytársaságként a cég alapításkori értékrendje mentén haladva a mai modern kereskedelmi világban is kiválóan megálljuk a helyünket.

Kapcsolat

Amennyiben érdeklődik szolgáltatásaink iránt, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!